Bøger Side 12 - 3 -4

 

  The Giving Tree / Shel Silverstein ( USA-1933 – 1999 ).       Tegner, Børnebogsforfatter, Digter, Sanger, Musiker og Komponist.( Er oversat til Dansk, under titlen: “Drengen og Træet”. )                              

  Denne Børnebog fra 1964, har jeg taget med, blot fordi det er en vidunderlig og sød lille historie. Den handler om en dreng og hans træ     ( eller er det omvendt? ) . Man følger dem i en livscyklus, med få ord og en enkel streg; fra den lille dreng der klatrer i sit træ og spiser æbler; til den gamle mand der sidder på sin stub. En rigtig lun fortælling.                                                       

Shel Silversteins bøger kan bestilles på: www.play.com/  ( UK )

 

Where The Sidewalk Ends: the poems and drawings ofShel Silverstein.

  Denne bog har selvfølgelig intet med Bonsai at gøre, men er udelukkende taget med, for at Siden ikke skal blive for kedelig, og fordi, at det er en af mine absolutte favoritter. Shel Silverstein, er her i landet mest kendt for sine oversatte sange: Poul Dissing med ”25 Minutter Endnu”, ”Lad mig blive noget”, ”Kvælerslangen” o.a. og Peter Belli med ”Sylvias Mor” m.fl.. Shel Silverstein er en forrygende blanding af rablende galskab, dyb visdom, og en livsbekræftende humor, der kan vælte enhver omkuld. Tegningerne behøver ingen forklaringer.           

Læs mere om Shel Silverstein på: http://en.wikipedia.org/wiki/Shel_Silverstein#Albums

 

 

Landscape Gardening in Japan / Josiah Conder.Hardcover/ A4-Format, 248 sider. Udgivet første gang i 1893.                                                                                    

Denne bog er både en af de smukkeste og mest overskuelige, om Japansk Havekunst og dens Historie. Josiah Conder, var en Engelsk Arkitekt, som tilbragte 2/3 af sit liv i Japan. Udover egne studier, refereres der til mere end 10 klassiske japanske værker, hvoraf det ældste er fra 1633. Bogen  er spækket med virtuost udførte illustrationer og platter, samt et Foto-tillæg på 74 sider, fra 1912-Udgaven. Denne bog er, foruden at være en historisk perle, fuld af inspiration og viden.Bør kendes af enhver haveelsker.  

 

Sakuteiki, Visions of the Japanese Garden / Jiro`Takei & Marc P. Keane. Hard cover, 247 sider.

Denne bog  er en perle for de historieinteresserede, da  det er verdens ældste Havebog, nu oversat til Engelsk. Skriftet stammer fra ca. 1050. Fyldt med myter, overtro og god  historie. Selv om der er 13 flotte farveplancher, samt en del sort/hvide skitser, så er et rimeligt kendskab til Engelsk nødvendigt.  

 

GARDENS in CHINA / Peter Valder. Hardcover, A4-format. 400 sider.                                                           Med et utal af foto`s, fra mere end 200 Kinesiske haver, fra alle egne af landet, er denne bog en gigantisk inspirationskilde, for alle elskere af Asiatiske haver og deres historie. Bogen er let overskuelig, da de forskellige landsdele har deres egne afsnit, markeret ved landkort.En bog der varmt kan anbefales.  

 

Side 1 - 2 - 3 - 4