Artikler 

 

 

År 2005. H. ca. 6 – 7 cm.

Fjeldribs: Et af mine allerførste Træer, fra foråret 1990.

 

 

Det blev til 1 – 2 – 3 - mange

Det kunne lyde lidt, som eventyret om ” den Lille Fjer, der blev til Fem Høns”, og lidt eventyr er der også over mit forhold til Bonsai.

Livet har budt på en del nye begyndelser, plus et par afslutninger. 1989 bød på både nyresvigt, transplantation, samt indflytning på min på min bopæl i Solbjerg. Alt sammen inden for et halvt år. Så tilværelsen så lidt uvis ud, da jeg i Foråret 1990, gik og lavede plankeværk og malede havelåge. 

 

Det var under disse gøremål, at Tre små Vietnameser-piger på 8, 6 og 4 år, hver dag passerede forbi, på vej hen til deres Bedsteforældre. Inden jeg fik set mig om, havde jeg småpiger i Deres fineste puds, springende rundt i faretruende nærhed af nymalet plankeværk og malerbøtter. Jeg greb til det lille trick, med at stikke Dem et par urtepotter i hånden og sende Dem ud og finde nogle ”søde” små planter som de kunne putte i dem. I den følgende tid, blev der ringet på min dørklokke, 2 -3 gange om ugen. De kom med pæne sten, små planter (Den lille Fjeldribs på billedet er en af dem) og ”om vi ikke kunne lave små skåle til dem”. Da jeg på dette tidspunkt, blot gik og ventede på at få tildelt pension, var det en kærkommen beskæftigelse, så vi lavede små skåle i cement, som vi tilplantede med små planter og pyntede med sten.

Det efterfølgende forår, stødte jeg for første gang, på noget der hed ”Bonsai”. Jeg var så sandelig blevet overrumplet af ”en ny Begyndelse”, som hurtig tog fart. Først, her mange år efter, er jeg blevet klar over, at mine ”Små Venner”, selvfølgelig har set Bonsai på Deres ferier i Vietnam, og i mig fundet en Ven at dele denne leg med.

 

Da jeg for 2 år siden fik computer, startede det også med Leg: scanning og beskæring af billeder o. lign.. Der gik næsten et år, før jeg var i stand til at sende en e-mail.

Jeg dvæler normalt ikke ved fortiden, men når tilværelsen en gang imellem bliver for seriøs, og jeg hører ord som ”målsætning”, ”ambitioner” o. lign., så stikker jeg fingeren i jorden, og minder mig selv om, at mange af de ting der har fået betydning i tilværelsen, er startet i intuitiv leg og en behagelig atmosfære af begejstring, og at man ikke nødvendigvis skal tænke sig frem til alt.

 

     Johnny Andresen

 

                                                  

                                                                     Et kig fra oven.  Det lille træ, blev til mange.