Værktøjskassen

Side 1 - 2

Ompotnings-redskaber 2

 

 

 

Hvis en kraftig gren, som her på billedet, skal monteres fast til jordoverfladen for at slå rod; sætter man et lille stykke plastik-slange på tråden, hvor den skal holde grenen nede, indtil rod-dannelsen er fuldført.

 

 

Plastik-net,spænder og gummislanger, er således en u-undværlig del af værktøjskassen.

 

Root safe - Modvirker chok ved rodbeskæring og ompotning.

 Jeg har gennem årene, afprøvet flere forskelligevitamin-produkter, uden at jeg har kunnet registrere nogen synlig effekt. Da jeg i sin tid skulle afprøve "Root safe", valgte jeg en Potentilla som prøveklud ( Jeg har tidligere flyttet Potentilla i haven, med det resultat, at de har "hængt" i en måneds tid, før de er kommet sig igen ). Man doserer 1-2 teskefulde til en 10 liters vandkande og vander godt igennem umiddelbart efter ompotning, eller man kan sætte træet i et vandbad med Root safe i 1 time eller 2 inden man potter det.

Ptentillaen på billedet her under, var i en elendig forfatning da jeg fandt den på Planteskole. Som det kan ses, var jeg særdeles hårdhændet ved roden, for at få den på "slab". Jeg vandede godt igennem og stillede træet i skygge et par dage. Uden at hænge overhovedet, fortsatte den uanfægtet sin vækst. Jeg håber ikke, at jeg lyder som en reklame, men det har betydet, at jeg i dag bruger midlet ved al ompotning og uden problemer kan potte om til langt hen på sommeren.

 

 

Side 1 - 2